Ομόλογα: Τα βλέμματα στραμμένα σε πληθωρισμό και ΕΚΤ

Ομόλογα: Τα βλέμματα στραμμένα σε πληθωρισμό και ΕΚΤ


Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των τίτλων από χώρες υψηλής επενδυτικής αξιολόγησης, όπως Γερμανίας και Γαλλίας να απομακρύνονται από τα υψηλά μηνός της προηγούμενης συνεδρίασης. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Σταθερή, στο 1,39%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, αν και από τις αρχές του έτους έχει αποκλιμακωθεί περισσότερο από 280 μονάδες βάσης. 

Η πορεία του πληθωρισμού θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον ανασχεδιασμό της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την καθοδήγηση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανέλαβε στη θέση του Μάριο Ντράγκι.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ήταν στο -0,36%, έχοντας ανακάμψει από το χαμηλό μηνός -στο -0,39%- της προηγούμενης συνεδρίασης. Την πορεία του γερμανικού ακολούθησαν και η οι 10ετίες Γαλλίας και Ολλανδίας.

Οριακές μεταβολές και στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, με το ιταλικό 10ετές να «τσιμπάει» τρεις μονάδες βάσης, στο 1,26%. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς κινήθηκε στο 0,38% και του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,40%.

naftemporiki.gr

Source link

Η Άντζελα Δημητρίου αποχώρησε από το σχήμα γιατί ήμουν κι εγώ στην αφίσα – News.gr Previous post Η Άντζελα Δημητρίου αποχώρησε από το σχήμα γιατί ήμουν κι εγώ στην αφίσα – News.gr
Βαριές κουβέντες για τις κόρες της Λάσκαρη στο δικαστήριο – News.gr Next post Βαριές κουβέντες για τις κόρες της Λάσκαρη στο δικαστήριο – News.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *