Διαχείριση και υπέρβαση

H Αριστερά είχε πάντα το προνόμιο της ουσιαστικής πολιτικής ανάλυσης, της εκτίμησης και της εξαγωγής συμπερασμάτων.

Η Αριστερά ,όμως, στη διακυβέρνηση της χώρας οφείλει να προχωρήσει πέρα από την πολιτική ανάλυση, στην αποτελεσματική επίλυση των πρακτικών, μικρών και μεγάλων προβλημάτων ,που έχουν συσσωρευτεί στον νεοελληνικό σχηματισμό και τα οποία κληρονομήθηκαν  από την παρασιτική αποχαύνωση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Οφείλει να συντονίζεται καλύτερα, να κινητοποιεί τον ασχημάτιστο κρατικό μηχανισμό και να δρα αποτελεσματικότερα. Να αποκτήσει ροή και ρυθμό στην αναγνώριση και στην ουσιαστική παρέμβαση. Ο μετασχηματισμός του κράτους και των αντιλήψεων δεν πραγματοποιείται νέτα σκέτα από τη συνεπή πολιτική ανάλυση ,αλλά από την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της κοινωνίας και των σχέσεων, που την απαρτίζουν.

Όσοι υποτιμούν την χρησιμότητα της αποτελεσματικής και χρηστής διαχείρισης και επιμένουν στις «στεντόρειες» αναλύσεις ,πιθανά, δεν θα κατανοήσουν ποτέ, πως οι μεγαλύτερες αλλαγές αρχίζουν από ένα πολύ μικρό βήμα.

Η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν οι μεγαλύτερες αλλαγές. Μόνο έτσι.

Και ας αναρωτηθούμε.

Ο υπουργός παιδείας Ν. Φίλης, γιατί πολεμήθηκε τόσο; Τι το εξωφρενικό έκανε; Γιατί όλο το παλιό κατεστημένο έπεσε πάνω του;

Είναι πολύ απλό.

Ο Νίκος ο Φίλης δεν έκανε κάτι βαρύγδουπο, δεν απείλησε τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, δεν εξαπέλυσε μύδρους ενάντια στον Καπιταλισμό.

Ο Νίκος ο Φίλης είπε ,πως πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, θα είναι όλα τα βιβλία και όλοι οι δάσκαλοι στη θέση τους. Και το έκανε. Ξεδοντιάζοντας με μια απλή κίνηση αποτελεσματικής διαχείρισης όλο το κρατικό μεταπολιτευτικό σύμπλεγμα ,που είχαν χτίσει τα χρεοκοπημένα κόμματα.

Αυτός είναι ο δρόμος της υπέρβασης.


Close